Printer Friendly Version Председнички избори у Републици Србији 2. априла 2017. године – упис у бирачки списак за гласање у иностранству @ 8 March 2016 11:38 AM

У складу са Обавештењем Министарства правде и државне управе Р.Србије, обавештавамо све грађане (бираче) који имају боравиште у иностранству да могу, преко Амбасаде Републике Србије, најкасније до 11. марта 2017. године до 24,00 часова, да поднесу захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати у иностранству.

Провера података о томе да ли се неко налази у јединственом бирачком списку у Р.Србији (што је предуслов за гласање у Амбасади) може се извршити на: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Напомињемо да и они бирачи који су на претходним изборима били уписани у Посебну евиденцију бирача у иностранству, уколико желе да на предстојећим изборима гласају у Амбасади, морају поново поднети у писаној форми Захтев за упис података о томе да ће гласати у иностранству. Лица која се не пријаве за гласање у иностранству, могу да гласају на дан избора само на бирачком месту, према месту свог последњег пребивалишта у Р.Србији. Обрасци:

1. Захтев за упис у бирачки списак (само за оне који утврде да нису у јединственој евиденцији);

2. Захтев за упис у бирачки списак података да ће бирачи гласати у иностранству;

Попуњене и потписане обрасце, заједно са копијом важеће српске путне исправе или личне карте, можете донети лично у Амбасаду, послати поштом (Munkedamsveien 59B, 0244 Oslo) или послати захтев на емаил: ambasada@serbianembassy.no

 

 

За сва питања у вези са пријављивањем можете се обратити Амбасади Републике у Ослу на телефон: (+47) 23 11 52 20