Printer Friendly Version Председнички избори у Републици Србији 2. априла 2017. године @ 3 March 2017 04:35 PM

У складу са Обавештењем Министарства државне управе и локалне самоуправе Р.Србије, обавештавамо све грађане (бираче) који имају боравиште у Норвешкој да могу, преко Амбасаде Републике Србије, најкасније до 11. марта 2017. године до 24,00 часа, да поднесу захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим председничким изборима гласати у иностранству.

Напомињемо да и они бирачи који су на претходним изборима гласали у иностранству, уколико желе да на председничким изборима гласају у Амбасади, морају поново попунити формулар 1. Захтев за упис у бирачки списак података да ће бирачи гласати у иностранству;

Лица која се не пријаве за гласање у иностранству, могу да гласају на дан избора само на бирачком месту, према месту свог последњег пребивалишта у Р.Србији. 

Гласање на даљину електронским путем или путем поште није могуће, ни технички, нити је законом предвиђено.

Молимо све бираче да пре него што попуне формулар број 1 изврше проверу података о томе да ли су уписани у јединственом бирачком списку у Р.Србији (што је општи предуслов за гласање на изборима) Провера се може извршити на: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Лице које утврди да се не налази у јединственом бирачком списку мора попунити и формулар 2. Захтев за упис у бирачки списак (само за оне који утврде да нису у јединственој евиденцији);

Попуњене и потписане обрасце, заједно са копијом важеће српске путне исправе или личне карте, можете донети лично у Амбасаду, послати поштом (Munkedamsveien 59B, 0244 Oslo) или послати захтев на емаил: ambasada@serbianembassy.no

 

Имајући у виду кратак рок, препоручујемо слање образаца електронским путем и напомињемо да ће Амбасада примати захтеве и током викенда (4./5. и 11. марта), као и радним данима све до 22 часа.

 

Да би се отворило бирачко место у Амбасади Р.Србије у Ослу, неопходно је да захтев за гласање у иностранству поднесе најмање 100 бирача.

За сва питања у вези са пријављивањем можете се обратити Амбасади Републике у Ослу на телефон: (+47) 23 11 52 20