Printer Friendly Version IZBORI 2020 @ 5 March 2020 11:22 AM

Pozivamo državljane Republike Srbije sa boravkom u Kraljevini Norveškoj da se prijave Ambasadi Republike Srbije u Oslu radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu. U skladu sa Zakonom, prijave će se primati najkasnije do 4.aprila 2020. godine.

Napominjemo da je, shodno propisima, neophodno podneti novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi učešća na prethodnim izborima.

Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša, lične karte ili vozačke dozvole Republike Srbije potrebno je dostaviti Ambasadi Republike Srbije u Oslu poštom, faksom, e-mail-om ili licno.

Adresa: Embassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0244 Oslo, Norway

Faks: (0047) 2283-8314

E-mail: ambasada@serbianembassy.no, konzularno@serbianembassy.no

Provera da li je lice upisano u Jedinstveni birački spisak se može izvršiti elektronskim putem preko sledećeg linka:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, preko Ambasade Republike Srbije u Oslu može se podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak. Obrazac zahteva možete preuzeti OVDE.

U tom slučaju, neophodno je podneti istovremeno zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu.

Ambasada Republike Srbije u Oslu će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje.