Printer Friendly Version СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА БОЛЕСТИ КОВИД-19 @ 13 March 2020 12:26 PM

РАД КОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА

Молимо све странке да се пре доласка јаве Конзуларном одељењу Амбасаде РС у Ослу, е-мејлом или телефоном, ради процене неопходности њиховог личног присуства.

Имајући у виду актуелну ситуацију и потребу за предузмањем мера у циљу спречавања ширења и сузбијања заразне болести КОВИД-19, Амбасада РС у Ослу је принуђена да измени режим рада са странкама.

У складу са инструкцијом добијеном из Министарства спољних послова Србије, као и на основу препорука надлежних норвешких здравствених установа, Амбасада ће почев од 11. марта до 31. марта 2020. године примати конзуларне странке искључиво у хитним и неодложним ситуацијама. Све остале конзуларне услуге, у ситуацијама када је то могуће биће пружане електронским путем или преко поште.

Молимо све странке да се Конзуларном одељењу Амбасаде РС у Ослу претходно обрате електронским путем, или телефоном ради процене хитности и неодложности конзуларне радње, односно процене испуњености услова за њихов лични долазак у Амбасаду.

Напомињемо да Амбасада наставља са радом и у наведеном периоду, док су усвојене мере искључиво намењене лимитирању ризичног контакта због опасности од ширења заразне болести.

Колектив Амбасаде РС у Ослу се захваљује на разумевању и сарадњи.