Printer Friendly Version SUZBIJANjE ŠIRENjA BOLESTI KOVID-19 @ 13 March 2020 12:33 PM

RAD KONZULARNOG ODELJENJA

Molimo sve stranke da se pre dolaska jave Konzularnom odeljenju Ambasade RS u Oslu, e-mejlom ili telefonom, radi procene neophodnosti njihovog ličnog prisustva.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu za preduzmanjem mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti KOVID-19, Ambasada RS u Oslu je prinuđena da izmeni režim rada sa strankama.

U skladu sa instrukcijom dobijenom iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, kao i na osnovu preporuka nadležnih norveških zdravstvenih ustanova, Ambasada će počev od 11. marta do 31. marta 2020. godine primati konzularne stranke isključivo u hitnim i neodložnim situacijama. Sve ostale konzularne usluge, u situacijama kada je to moguće biće pružane elektronskim putem ili preko pošte.

Molimo sve stranke da se Konzularnom odeljenju Ambasade RS u Oslu prethodno obrate elektronskim putem, ili telefonom radi procene hitnosti i neodložnosti konzularne radnje, odnosno procene ispunjenosti uslova za njihov lični dolazak u Ambasadu.

Napominjemo da Ambasada nastavlja sa radom i u navedenom periodu, dok su usvojene mere isključivo namenjene limitiranju rizičnog kontakta zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti. Kolektiv Ambasade RS u Oslu se zahvaljuje na razumevanju i saradnji.