Printer Friendly Version SRPSKI TURISTI U NORVEŠKOJ - POVRATAK U REPUBLIKU SRBIJU U USLOVIMA SPREČAVANjA ŠIRENjA VIRUSA COVID 19 @ 15 March 2020 01:25 PM

SRPSKI TURISTI U NORVEŠKOJ

Državljane Republike Srbije koji turistički borave u Kraljevini Norveškoj (odnosno sva lica koja nemaju regulisan boravak u Kraljevini Norveškoj) obaveštavamo da se glavni aerodromi u Norveškoj, za sada, NE ZATVARAJU.

U skladu da sa odlukama Vlade Kraljevine Norveške, međunarodni letovi će se obavljati u restriktivnom režimu.

Avioni na međunarodnim letovima će sletati na glavne norveške aerodrome, kako bi se omogućio povratak norveških državaljana i stranaca sa regulisanim boravkom u Norveškoj.

Istovremeno će se obavljati međunarodni letovi iz Norveške, koji će omogućavati turistima koji su se zatekli u Norveškoj da se vrate u zemlju porekla.

Napominjemo da svi turisti iz Republike Srbije, koji su ušli u Kraljevinu Norvešku počev od 27. februara 2020. godine, podležu obaveznoj meri samoizolacije u trajanju od 14 dana, nakon čega se, prema sadašnjim norveškim propisima, mogu vratiti u Republiku Srbiju.

Preporučujemo svim državljanima Republike Srbije, koji su se turistički zatekli u Kraljevini Norveškoj, da u kontaktu sa avio prevoznicima, a poštujući mere obavezne samoizolacije, utvrde prvi mogući datum povratka u Republiku Srbiju.

Pre planiranog putovanja, sugerišemo da konsultujete sledeće sajtove:

1. sajt Ambasade Reopublike Srbije u Oslu, OVDE

2. sajt Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, OVDE

3. sajt Ministarstva zdravlja Republike Srbije, OVDE, OVDE I OVDE

4. Avinor.no, OVDE

Lica koja turistički borave u Kraljevini Norveškoj, u slučaju potrebe, tokom vikenda i van radnog vremena Ambasade Republike Srbije u Oslu, mogu kontaktirati sledeće brojeve telefona: +47 918 16 225, +47 94 82 68 01 i +47 953 65 811.

U toku radnog vremena, Ambasadu Republike Srbije možete kontaktirati putem telefona + 47 23 11 52 20 ili mejla ambasada@serbianembassy.no.