Printer Friendly Version ПУТОВАЊА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ @ 15 March 2020 01:39 PM

16.03.2020.

У СКЛАДУ СА МЕРАМА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА COVID 19

Свим држављаним Републике Србије који имају регулисан боравак у Краљевини Норвешкој, у складу са мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења и сузбијање заразне болести Covid 19, ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ ДА ДО ДАЉЕГ ОДЛОЖЕ СВА ПУТОВАЊА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ КОЈА НИСУ НЕОДЛОЖНА И НЕОПХОДНА.

У случају неодложних и неопходних путовања у Републику Србију, сва лица која су двојни држављани Краљевине Норвешке и Републике Србије, на граничним прелазима за улазак у Републику Србију, морају презентовати пасош Републике Србије.

О неодложном путовању у Републику Србију потребно је претходно обавестити Амбасаду Р. Србије и доставити податке о лицима која путују и адреси планираног боравка у Р. Србији на мејл Амбасаде Р. Србије у Ослу: ambasada@serbianembassy.no

Напомињемо да ће се према најновијој одлуци о увођењу ванредног стања, за сва лица која допутују у Р. Србију из Краљевине Норвешке примењивати обавезна мера самоизолације од 28 дана, у кућним условима.

Држављанима Краљевине Норвешке, осим оних који долазе по позиву Владе Р. Србије, није дозвољен улазак у Републику Србију док трају мере ванредног стања.

Пре путовања у Р. Србију и даље је потребно консултовати најновије информације на сајтовима:

1. Амбасаде Републике Србије у Ослу ОВДЕ

2. Министарства спољних послова Републике Србије ОВДЕ

3. Министарства здравља Републике Србије ОВДЕ , ОВДЕ И ОВДЕ

4. Avinor.no ОВДЕ