Printer Friendly Version PUTOVANjA U REPUBLIKU SRBIJU @ 15 March 2020 01:43 PM

16.03.2020.

U SKLADU SA MERAMA ZA SUZBIJANjE ŠIRENjA COVID 19

Svim državljanim Republike Srbije koji imaju regulisan boravak u Kraljevini Norveškoj, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, PREPORUČUJE SE DA DO DALjEG ODLOŽE SVA PUTOVANjA U REPUBLIKU SRBIJU KOJA NISU NEODLOŽNA I NEOPHODNA.

U slučaju neodložnih i neophodnih putovanja u Republiku Srbiju, sva lica koja su dvojni državljani Kraljevine Norveške i Republike Srbije, na graničnim prelazima za ulazak u Republiku Srbiju, moraju prezentovati pasoš Republike Srbije.

O neodložnom putovanju u Republiku Srbiju potrebno je prethodno obavestiti Ambasadu R. Srbije i dostaviti podatke o licima koja putuju i adresi planiranog boravka u R. Srbiji na mejl Ambasade R. Srbije u Oslu: ambasada@serbianembassy.no

Napominjemo da ce se prema najnovijoj odluci o uvođenju vanrednog stanja, za sva lica koja doputuju u R. Srbiju iz Kraljevine Norveške primenjivati obavezna mera samoizolacije od 28. dana, u kućnim uslovima.

Državljanima Kraljevine Norveške, osim onih koji dolaze po pozivu Vlade R. Srbije, nije dozvoljen ulazak u Republiku Srbiju dok traju mere vanrednog stanja.

Pre putovanja u R. Srbiju i dalje je potrebno konsultovati najnovije informacije na sajtovima:

1. Ambasade Republike Srbije u Oslu OVDE

2. Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije OVDE

3. Ministarstva zdravlja Republike Srbije OVDE , OVDE I OVDE

4. Avinor.no OVDE