Printer Friendly Version ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ @ 19 March 2020 03:19 PM

19.03.2020.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Моле се држављани Републике Србије који су се привремено затекли у Краљевини Норвешкој – туристички или на основу друге врсте привременог боравка, а који нису у могућности да се врате у Р.Србију због прекида саобраћајних веза да се хитно, искључиво на е-мејл адресу ambasada@serbianembassy.no обрате Амбасади Р.Србије у Ослу и доставе следеће податке: име и презиме, године живота, пол, ЈМБГ, број пасоша, скенирану страницу пасоша са фотографијом, место и разлог боравка у иностранству, контакт телефон, мејл адреса,  адреса и место пребивалишта у Србији .

Лични подаци се прикупљају ради евентуалне организације транспорта за Р. Србију који у овом тренутку није известан.

Амбасада Р. Србије у Ослу ће благовремено на интернет сајту објавити информацију, ако и када за евидентирана лица превоз до Р. Србије буде могућ.

Напомињемо да се ово саопштење не односи на држављане Р.Србије са регулисаним или сталним боравком у Краљевини Норвешкој за које и даље важи препорука владе Р.Србије да се уздрже од путовања у Р.Србију која нису апсолутно неопходна.

Напомињемо да ће уколико буде организован транспорт за Р. Србију сва лица која допутују из Краљевине Норвешке бити у обавези да спроведу меру самоизолације у кућним условима у трајању од 28 дана. 

Уколико се епидемиолошка ситуација у Норвешкој погорша није искључена примена мере карантина у трајању од 28. дана у установи затвореног типа (Моровић, Шид, Миратовачко поље).