Printer Friendly Version VAŽNO OBAVEŠTENjE @ 19 March 2020 03:23 PM

19.03.2020.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Mole se državljani Republike Srbije koji su se privremeno zatekli u Kraljevini Norveškoj – turistički ili na osnovu druge vrste privremenog boravka, a koji nisu u mogućnosti da se vrate u R.Srbiju zbog prekida saobraćajnih veza da se hitno, isključivo na e-mejl adresu ambasada@serbianembassy.no obrate Ambasadi R.Srbije u Oslu i dostave sledeće podatke: ime i prezime, godine života, pol, JMBG, broj pasoša, skeniranu stranicu pasosa sa fotografijom , mesto i razlog boravka u inostranstvu, kontakt telefon, mejl adresa, adresa i mesto prebivališta u Srbiji.

Lični podaci se prikupljaju radi eventualne organizacije transporta za R. Srbiju koji u ovom trenutku nije izvestan.

Ambasada R. Srbije u Oslu će blagovremeno na internet sajtu objaviti informaciju, ako i kada za evidentirana lica prevoz do R. Srbije bude moguć.

Napominjemo da se ovo saopštenje ne odnosi na državljane R.Srbije sa regulisanim ili stalnim boravkom u Kraljevini Norveškoj za koje i dalje važi preporuka vlade R.Srbije da se uzdrže od putovanja u R.Srbiju koja nisu apsolutno neophodna.

Napominjemo da će ukoliko bude organizovan transport za R. Srbiju sva lica koja doputuju iz Kraljevine Norveške biti u obavezi da sprovedu meru samoizolacije u kućnim uslovima u trajanju od 28 dana.

Ukoliko se epidemiološka situacija u Norveškoj pogorša nije isključena primena mere karantina u trajanju od 28 dana u ustanovi zatvorenog tipa (Morović, Šid, Miratovačko polje).