Printer Friendly Version Наставак спровођења изборних радњи @ 12 May 2020 03:01 PM

12.05.2020.

Наставак спровођења изборних радњи - избори за народне посланике Народне скупштине

Председник Републике Србије је 10. маја о.г. донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике којом је као датум одржавања избора одређен 21. јун 2020.

Републичка изборна комисија (РИК), као орган који спроводи поступак избора за народне посланике Народне скупштине, донела је решење 11. маја о.г. о наставку изборних радњи према којем је утврђено да се захтеви држављана Р. Србије за гласање у иностранству примају најкасније до 30. маја 2020. (до поноћи, локално време у Р. Србији).

Позивамо држављане Републике Србије са боравком у Краљевини Норвешкој да се пријаве Амбасади Републике Србије у Ослу ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. Пријаве ће се примати најкасније до 30. маја 2020. године.

Напомињемо да, с обзиром да се ради о наставку изборних активности, није неопходно поднети нову пријаву уколико је пријава већ поднета.

Формулар за пријаву можете преузети ОВДЕ.

Попуњен и потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша, личне карте или возачке дозволе Републике Србије потребно је доставити Амбасади Републике Србије у Ослу поштом, факсом или е-mail-ом.

Адреса:

Еmbassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0244 Oslo, Norway

Факс: (0047) 2283-8314

Е-mail:ambasada@serbianembassy.no,

konzularno@serbianembassy.no

Провера да ли је лице уписано у Јединствени бирачки списак се може извршити електронским путем преко следећег линка:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, преко Амбасаде Републике Србије у Ослу може се поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак. Образац захтева можете преузети ОВДЕ.

У том случају, неопходно је поднети истовремено захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству.

Амбасада Републике Србије у Ослу ће, по добијању коначног бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позиве за гласање.

Напомена: гласачко место ће бити отворено под условом да је пријављено минимум 100 гласача.