Printer Friendly Version Nastavak sprovođenja izbornih radnji @ 12 May 2020 03:29 PM

12.05.2020.

Nastavak sprovođenja izbornih radnji - izbori za narodne poslanike Narodne skupštine

Predsednik Republike Srbije je 10. maja o.g. doneo Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike kojom je kao datum održavanja izbora određen 21. jun 2020.

Republička izborna komisija (RIK), kao organ koji sprovodi postupak izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, donela je rešenje 11. maja o.g. o nastavku izbornih radnji prema kojem je utvrđeno da se zahtevi državljana R. Srbije za glasanje u inostranstvu primaju najkasnije do 30. maja 2020. (do ponoći, lokalno vreme u R. Srbiji).

Pozivamo državljane Republike Srbije sa boravkom u Kraljevini Norveškoj da se prijave Ambasadi Republike Srbije u Oslu radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu. Prijave će se primati najkasnije do 30. maja 2020.godine.

Napominjemo da, s obzirom da se radi o nastavku izbornih aktivnosti, nije neophodno podneti novu prijavu ukoliko je prijava već podneta.

Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša, lične karte ili vozačke dozvole Republike Srbije potrebno je dostaviti Ambasadi Republike Srbije u Oslu poštom, faksom ili e-mail-om.

Adresa:

Embassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0244 Oslo, Norway

Faks: (0047) 2283-8314

E-mail:ambasada@serbianembassy.no,

konzularno@serbianembassy.no

Provera da li je lice upisano u Jedinstveni birački spisak se može izvršiti elektronskim putem preko sledećeg linka:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, preko Ambasade Republike Srbije u Oslu može se podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak. Obrazac zahteva možete preuzeti OVDE.

U tom slučaju, neophodno je podneti istovremeno zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu. Ambasada Republike Srbije u Oslu će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje.

Napomena: glasačko mesto će biti otvoreno pod uslovom da je prijavljeno minimum 100 glasača.