Printer Friendly Version Амбасадор Драган Петровић предао акредитивна писма председнику Исланда Гвиднију Јоханесону @ 12 November 2021 08:48 AM

12.11.2021.

Амбасадор Драган Петровић предао је 10. новембра 2021. године, током церемоније у Рејкјавику, акредитивна писма председнику Исланда Гвиднију Јоханесону, којима га је председник Александар Вучић именовао за амбасадора Републике Србије у Републици Исланд, са седиштем у Ослу.

Током сусрета, председник Јоханесон посебно је указао на допринос представника српске заједнице дешавањима на Исланду у области спорта и културе. У разговору је такође изражен обострани интерес за унапређењетрговинске размене и привредне сарадње, нарочито у областима коришћења геотермалних извора, обновљиве енергије и заштите животне средине.

Амбасадор Петровић информисао је председника Јоханесона о економским потенцијалима Србије, процесу евроинтеграција, као и регионалној сарадњи за коју се наша земља залаже, и позвао на јачање присуства и улагања исландских привредника у поменутом областима.

За време боравка у Рејкјавику, амбасадор Петровић имао је и одвојене сусрете са министарком индустрије, иновација и туризма Тордис Колбрун Гилфадотир, званичницима Министарства спољних послова, као и представницима српске дијаспоре на Исланду.