Printer Friendly Version ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ НА ИЗБОРИМА 3. АПРИЛА 2022. ГОДИНЕ @ 17 February 2022 11:45 AM

17.02.2022.

Амбасада Републике Србије у Краљевини Норвешкој обавештава да је председник Р. Србије А. Вучић донео одлуку о расписивању избора за посланике Народне скупштине, који ће бити одржани 3. априла 2022. године.

Позивамо све држављане Републике Србије са боравком у Краљевини Норвешкој и Републици Исланд да се пријаве Амбасади Републике Србије у Ослу ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. Пријаве се примају до 12. марта 2022. године до поноћи.

Формулар за пријаву преузмите ОВДЕ.

Попуњен и потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша или личне карте Републике Србије, доставите Амбасади Републике Србије у Ослу, поштом, факсом или електронском поштом на:

Адреса: Embassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo,
Факс: +47 22 83 83 14

Е-mail: izbori2022@serbianembassy.no  


Да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак проверите на линку:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, захтев за упис подноси се Амбасади Републике Србије у Ослу.

Образац захтева за упис у Јединствени бирачки списак преузмите ОВДЕ.


У овом случају, Амбасади се, на горе наведене адресе, истовремено подносе: Захтев за упис у Јединствени бирачки списак и Захтев за упис у бирачки списак података да ће лице гласати у иностранству са копијом једног од важећих личних докумената Републике Србије.

Како би били у прилици да се изјашњавају на предстојећим изборима, неопходно је да сви наши држављани који бораве у Норвешкој и на Исланду благовремено поднесу пријаве за гласање. За гласање се могу пријавити и наши држављани који ће у време избора туристички боравити у овим земљама. Гласачко место ће бити отворено под условом да је пријављено минимум 100 гласача.

Уколико у року од 48 сати од подношења захтева не добијете одговор од амбасаде, молимо да нас контактирате телефонским путем на број + 47 / 23 11 52 20.