Printer Friendly Version PRIJAVLjIVANjE ZA GLASANjE NA IZBORIMA 3. APRILA 2022. GODINE @ 17 February 2022 11:54 AM

17.02.2022.

Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Norveškoj obaveštava da je predsednik R. Srbije A. Vučić doneo odluku o raspisivanju izbora za poslanike Narodne skupštine, koji će biti održani 3. aprila 2022. godine.

Pozivamo sve državljane Republike Srbije sa boravkom u Kraljevini Norveškoj i Republici Island da se prijave Ambasadi Republike Srbije u Oslu radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu. Prijave se primaju do 12. marta 2022. godine do ponoći.

Formular za prijavu preuzmite OVDE.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije, dostavite Ambasadi Republike Srbije u Oslu, poštom, faksom ili elektronskom poštom na:

Adresa: Embassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo,
Faks: +47 22 83 83 14

E-mail: izbori2022@serbianembassy.no  

Da li ste upisani u Jedinstveni birački spisak proverite na linku:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, zahtev za upis podnosi se Ambasadi Republike Srbije u Oslu.

Obrazac zahteva za upis u Jedinstveni birački spisak preuzmite OVDE.

U ovom slučaju, Ambasadi se, na gore navedene adrese, istovremeno podnose: Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i Zahtev za upis u birački spisak podataka da će lice glasati u inostranstvu sa kopijom jednog od važećih ličnih dokumenata Republike Srbije.

Kako bi bili u prilici da se izjašnjavaju na predstojećim izborima, neophodno je da svi naši državljani koji borave u Norveškoj i na Islandu blagovremeno podnesu prijave za glasanje. Za glasanje se mogu prijaviti i naši državljani koji će u vreme izbora turistički boraviti u ovim zemljama. Glasačko mesto će biti otvoreno pod uslovom da je prijavljeno minimum 100 glasača.

Ukoliko u roku od 48 sati od podnošenja zahteva ne dobijete odgovor od ambasade, molimo da nas kontaktirate telefonskim putem na broj + 47 / 23 11 52 20.