Printer Friendly Version СРПСКИ ТУРИСТИ У НОРВЕШКОЈ - ПОВРАТАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ У УСЛОВИМА СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ВИРУСА COVID 19 @ 15 March 2020 01:15 PM

СРПСКИ ТУРИСТИ У НОРВЕШКОЈ

Држављане Републике Србије који туристички бораве у Краљевини Норвешкој (односно сва лица која немају регулисан боравак у Краљевини Норвешкој) обавештавамо да се главни аеродроми у Норвешкој, за сада, НЕ ЗАТВАРАЈУ.

У складу да са одлукама Владе Краљевине Норвешке, међународни летови ће се обављати у рестриктивном режиму.

Авиони на међународним летовима ће слетати на главне норвешке аеродроме, како би се омогућио повратак норвешких државаљана и странаца са регулисаним боравком у Норвешкој.

Истовремено ће се обављати међународни летови из Норвешке, који ће омогућавати туристима који су се затекли у Норвешкој да се врате у земљу порекла.

Напомињемо да сви туристи из Републике Србије, који су ушли у Краљевину Норвешку почев од 27. фебруара 2020. године, подлежу обавезној мери самоизолације у трајању од 14 дана, након чега се, према садашњим норвешким прописима, могу вратити у Републику Србију.

Препоручујемо свим држављанима Републике Србије, који су се туристички затекли у Краљевини Норвешкој, да у контакту са авио превозницима, а поштујући мере обавезне самоизолације, утврде први могући датум повратка у Републику Србију.

Пре планираног путовања, сугеришемо да консултујете следеће сајтове:

1. сајт Амбасаде Реопублике Србије у Ослу, ОВДЕ

2. сајт Министарства спољних послова Републике Србије, ОВДЕ

3. сајт Министарства здравља Републике Србије, ОВДЕ , ОВДЕ И ОВДЕ

4. Avinor.no, ОВДЕ

Лица која туристички бораве у Краљевини Норвешкој, у случају потребе, током викенда и ван радног времена Амбасаде Републике Србије у Ослу, могу контактирати следеће бројеве телефона: +47 918 16 225, +47 94 82 68 01 и +47 953 65 811.

У току радног времена, Амбасаду Републике Србије можете контактирати путем телефона + 47 23 11 52 20 или мејла ambasada@serbianembassy.no.